Ναυτικός Όμιλος Ελληνικών Θαλασσών

Σκοπός του Ομίλου είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη του αθλήματος της ιστιοπλοΐας

Ναυτικός Όμιλος Ελληνικών Θαλασσών

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε μία έκταση 10 στρεμάτων

Ναυτικός Όμιλος Ελληνικών Θαλασσών

Ο Ν.Ο.Ε.Θ. ακολουθώντας το πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοικής Ομοσπονδίας, συμμετέχει σε αγώνες της Ελληνικής Επικράτειας διοργανώνοντας και ο ίδιος.

EUROPA CUP 2013 19-21/04/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Ολοκληρώθηκε, με απόλυτη επιτυχία σήμερα, η 5η διοργάνωση, και πρώτη επί «ελληνικού εδάφους», της σειράς Europa Cup 2013, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Sailing Academy στον Σχινιά, από το Ναυτικό Όμιλο Ελληνικών Θαλασσών. Ο αγώνας που ονομάστηκε Marathon Europa Cup 2013, ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή τελετή στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου του Δήμου Μαραθώνος, ο οποίος φιλοξένησε και ξενάγησε τους αθλητές και την οργάνωση στις εγκαταστάσεις του Μουσείου, καλωσορίζοντας τους με έναν πλούσιο μπουφέ.

Κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες, που ικανοποίησαν απόλυτα τους 70 αθλητές των 9 χωρών που έλαβαν μέρος, διεξήχθησαν 8 ιστιοδρομίες, που λόγω των μέτριων βορειοδυτικών ανέμων που έπνεαν πάνω από τον Ευβοϊκό, αλλά και της σημαντικής βοήθειας των εθελοντών, ολοκληρώθηκαν για όλες τις κατηγορίες σκαφών, ταχύτατα χωρίς προβλήματα και με επικράτηση των Ελλήνων αθλητών σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Αντώνης Μπουγιούρης, κατέκτησε άνετα τη πρώτη θέση στην κατηγορία Standard, έχοντας κατακτήσει μόνο πρώτες θέσεις στις βαθμολογούμενες ιστιοδρομίες. Μια πρώτη θέση στην προτελευταία κούρσα έδωσε στον Αλέξη Κάτσιο τη δεύτερη θέση, παρά την ισοβαθμία του με τον Κύπριο Χάρι Παπαδόπουλο που κατετάγη τελικά τρίτος.

Στη κατηγορία Radial ανδρών ο Πάνος Ευφραιμίδης Συνοδινός πήρε τη πρώτη θέση, ενώ στις δύο επόμενες τερμάτισαν οι Νίκος Θεοδωράκης και Γιάννης Χριστοφής.

Στην κατηγορία Radial γυναικών είχαμε την άνετη επικράτηση της Βασιλείας Καραχάλιου, ακολουθούμενη από τις Αθανασία Φακίδη και Βασιλική Ζωγράφου.

Στην κατηγορία 4.7, ο Δήμος Στασινόπουλος πήρε με χαρακτηριστική άνεση και σημαντική διαφορά τη πρώτη θέση, αφήνοντας το Γρηγόρη Μαζαράκη στη δεύτερη θέση και τον Μιχάλη Μιχαηλίδη στη τρίτη θέση. Στην ίδια κατηγορία για αθλητές μέχρι 16 ετών πίσω από τον Ορέστη Παπαδόπουλο, τερμάτισαν οι Γιώργος Παπαδόπουλος – Κουκλάκης και Γιάννης Μπουγιούρης.

Στα κορίτσια των 4.7 νικήτρια ήταν η Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου με δεύτερη την Ελβετίδα Felizia Pellegrini και τρίτη την Κωνσταντίνα Φωτακάκη, ενώ στα 16χρονα η Χρυσή Αθανασοπούλου πήρε την τελευταία στιγμή τη νίκη από την Αμαλία Προβελεγγίου, που πέρασε στη δεύτερη θέση εμπρός από την Κωνσταντίνα Ζωγράφου.

Με την απονομή στους νικητές των κατηγοριών και την τελετή λήξης, που έγινε παρουσία του κ. Χρήστου Στάμου, αντιδήμαρχου Μαραθώνα, του Πρόεδρου του ΝΟΕΘ κ. Ανδρέα Ποταμιάνου, του αντιπροέδρου της EurILICA Macrino Macrì, του εκπροσώπου της ΕΙΟ Ιωάννη Μπέη, του προέδρου της κλάσης Laser κ. Παντελή Σκλιά, ολοκληρώθηκε η μεγάλη αυτή διοργάνωση. Η σημαντική συμβολή των εθελοντών μας, της N’ JOY ΦΑΓΕ, της SUPER FAST FERRIES και τoυ EOT αλλά και της Ε.Ι.Ο, του Δήμου Μαραθώνα, του Χαμόγελου του Παιδιού και του χορηγού επικοινωνίας του αγώνα, της ΕΡΤ, επέτρεψαν στον Ναυτικό Όμιλο Ελληνικών Θαλασσών, που είχε την ευθύνη, τη δυνατότητα να διοργανώσει ένα αγώνα σημείο αναφοράς για τη χώρα μας.

Μαγνητοσκοπημένα στυγμιότυπα του αγώνα, από την Icarus Sailing Media, στις παρακάτω διευθύνσεις:

Marathon Europa Cup 2013 - Παρασκευή
Marathon Europa Cup 2013 - Σάββατο
Marathon Europa Cup 2013 - Κυριακή

Φωτογραφίες από τον Νίκο Αλευρομύτη στις παρακάτω διευθύνσεις:
Προετοιμασία στη στεριά, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή , Απονομή

 Top